Verhalen

Een komisch Nederlands fantasyverhaal over arm en rijk: De Chevrix

A widely-praised story about when religion and science meet: Life in a monastic lab (on the Nature website)

Engelstalig

In 2009 schreef ik het verhaal Life in a monastic lab voor het tijdschrift Nature, over een kloostergemeenschap die nu eens niet zijn tijd vult met bidden, maar met het ontdekken van nieuwe medicijnen. Met inachtneming van oude tradities natuurlijk. Een poging oud en nieuw te versmelten tot iets wat beter werkt, of toch niet? Het verhaal werd in 2014 opgenomen in de Nature Futures Anthology 2, samen met verhalen van o.a. Tanith Lee, een van mijn favoriete fantasyschrijfsters. Daar word ik nu blij van.

Tree stories

Mijn verhalen hingen in de boom van Tree Stories van de Read Shop in Etten-Leur. Helaas is dit initiatief gestopt.

Nederlandstalig

In oktober 2019 werd mijn verhaal ‘De minnaar van mevrouw Mellors’ opgenomen in de Edge.Zero editie met beste verhalen van dat jaar.

In augustus 2019 haalde ik Ganymedes 19 – staalkaart van Nederlandse genreliteratuur – met mijn verhaal ‘De begeerten van vreemden.’

In september 2018 werd mijn verhaal ‘Onzekere Anna’ opgenomen in de Edge.Zero editie met beste verhalen van dat jaar.

Mijn historische verhaal Het Laatste Wodansaltaar, over een dorp aan de Maas in het jaar 892, eindigde in 2017 bij de selectie van de middeleeuwse verhalenwedstrijd en staat in de bundel Anno 892, uitgegeven i.s.m. de Kastelenstichting.

Mijn verhaal Maanvrouw, over een jonge heks die tevens prinses is, staat in het tijdschrift Fantastische Vertellingen no 43, van september 2017.

Tot een aantal jaren geleden had Nederland nog zijn eigen fantasy tijdschrift, genaamd Pure Fantasy, uitgegeven door Alex de Jong. Helaas is het ter ziele gegaan, maar je kunt nog oude nummers kopen. In Pure Fantasy no. 16 staat mijn verhaal de Chevrix, wat in 2008 de zesde plaats kreeg bij de Unleash Award. Eenhoorns kunnen alleen getemd worden door een maagd. Een Chevrix kan alleen door een man getemd worden. Wat voor man moet dat dan zijn?

In het nummer daarna, Pure Fantasy no. 17, staat een ander verhaal: Hoeder van het Vaandel. Over een ridder die, stervend op het slagveld, wanhopig vasthoudt aan zijn idealen. Een uitstapje in een donkere en wanhopige geest. Een intens en broeierig verhaal dat in één keer geschreven is.

In een van de latere Pure Fantasy uitgaves, Pure Fantasy no. 23, staat een derde verhaal: De woede van een Beer. Geschreven -samen met de Chevrix- als het tweede deel in een drieluik over bovennatuurlijke wezens. Het speelt zich af in een dik woud waarin elfenstammen leven. Nu kennen we elfen als lieve wezens, maar dat blijft niet zo als andere stammen je steeds overvallen. De grootste en beste elfenkrijgers versterken hun krachten door ledematen van andere wezens, zoals een beer, op zich te laten enten. Niet zonder gevolgen …