Vechten voor Eva

Vechten voor Eva is een spannende biomedische roman over vastgelopen projectmanager Manon en haar hartsvriendin Eva. Als Eva te horen krijgt dat ze huidkanker heeft en ten dode is opgeschreven, besluit Manon tot het uiterste te gaan om haar vriendin te redden. Ze verzuipt helaas al snel in de wereld van de grote farmaceutische bedrijven, academische centra en klinische proeven. Dan ontmoet ze Richard, een onderzoeker die recent is ontslagen bij een groot farmaceutisch bedrijf en die de sleutel heeft tot een medicijn dat binnenkort wereldnieuws zal worden. Samen zetten Richard en Manon een gewaagd plan op, om te zorgen dat Eva het experimentele middel op tijd kan krijgen.

Het verhaal van Manon, Eva en Richard neemt je mee in de wereld van het kankeronderzoek, en speelt zich af tegen de achtergrond van de ontdekking van een van de effectiefste medicijnen tegen kanker ooit, een Nederlandse uitvinding nog wel. Het verhaal laat je beleven waarom het zo moeilijk is om geneesmiddelen te ontdekken, en waarom het soms toch lukt om een doorbraak te forceren.

‘Aangrijpend en spannend verhaal over wetenschap, geloof en ziekte’ – Johan Klein Haneveld

Waar te lezen?

Vechten voor Eva is uitgegeven door Nimisa Publishing House en te krijgen als e-book of fysiek boek in elke boekhandel, of via de webshop van Nimisa.

Achtergrond

De opbrengst van Vechten voor Eva gaat naar het KWF. Er is een actiepagina, waar de opbrengst te zien is, en nieuwtjes over het boek. In het voorjaar 2021 is Vechten voor Eva een prijs in de KWF loterij.

Bij het verschijnen van het boek plaatste het Brabants Dagblad een groot interview over het boek en de geschiedenis erachter.

Vechten voor Eva is een biomedische roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van de sluiting van de onderzoekslaboratoria van Organon in Oss in 2011 en de daaropvolgende ontdekking van Keytruda, een van ’s werelds meest succesvolle medicijnen tegen kanker. Lees hier in Elsevier hoe het échte verhaal van Keytruda in elkaar steekt.