Fantasy Roman Fulia

Nr. 1 fantasyboek op beslist.nl!

fivestarbol_trans

“Dit is zonder twijfel het mooiste boek dat ik dit jaar al in handen heb gehad.” boekenvlinder.be

fourstar_trans

“Spannend, vlot geschreven en onderhoudend.” Wendy Wenning op passievoorboeken.nl

fourstar_trans

“This is clearly a work of love, which are the best.” Johan Haneveld op goodreads.com

Alle recensies

Scherven van het Verbond

Het Verbond, dat alle Landen samenbindt, is uiteengevallen. Hordes mirrax dwalen door het Orwold om iedereen te doden en alle nederzettingen en burchten te vernietigen. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom ontheemden gelaten op de ondergang.

Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt, samen met haar pasgeboren dochter Fulia, opgenomen in het dorp Sayleche en leidt daar jarenlang een onopvallend bestaan.
Fulia weet weinig van de geschiedenis van haar moeder. Dat verandert wanneer ze een Verbondsridder ontmoet. Hij vertelt haar de legende van een vergeten lid van het Verbond, het verborgen Fort Agiana.
Nadat Fulia het dorp moet verlaten, begeleidt de ridder haar naar het klooster van Nivantes. Daar wordt langzamerhand duidelijk wat voorafging aan het ineenstorten van de Landen en welke rol haar moeder daarin speelde. Tegen de wil van haar omgeving in begint Fulia aan een gevaarlijke tocht om het Verbond te herstellen.
Fulia is het verhaal van een jonge vrouw die de laatste hoop is van haar stervende wereld. Het ademt de tijd en sfeer van de vroege middeleeuwen. Het boek gaat om de strijd tussen goed en kwaad in een verzonnen wereld; daarom heet het fantasy, al komen magie of magische wezens er maar sporadisch in voor. In Fulia draait het om de mensen, hun krakkemikkige Verbond en de vrouw die hen probeert te leiden.

fulia_cover

Verkooppunten (inclusief gesigneerde exemplaren)

Achtergronden

Bekijk hier de achtergrond van een belangrijk personage in het verhaal, profetes Suverunde. En die van twee belangrijke locaties: het Fort Agiana.het klooster Nivantes, waar ook een geschiedenis van het Verbond in staat.

Lexicon

Wil je nog even alle namen en plaatsen terugzoeken? Dan staan ze hier uitgelegd. Deze lijst staat ook achterin het boek.